torsdag 29 december 2016

Flower shock socks



När alla julklapparna vara klara stickade jag mig ett par Flower shock socks av AlpakkaAnna , i regnbågsfärgat sockgarn från Tant Kofta (och lite grått Arwetta Classic)

måndag 26 december 2016

Julklappar 2016

Lite om årets julklappar...

Börjar med en Amabie av Lisa Mutch. Stickad i Drops Baby Merino, vintervit, grå och elektrisk blå, på 4:ans rundsticka. Den fick svägerskan Carina. Dåligt att det inte finns något foto på den färdiga sjalen 😳 får väl skylla på becksvart november



Rosa bandet sockar av Tant Ulltuss, stickade i Filcolana Arwetta Classic i 2 rosa nyanser på Karbonz strumpstickor 1,75 blev årets julsockar till mamma. Jag gjorde en channel Island uppläggning och  Tant Ulltuss häl med förkortade varv. Jag tyckte att det skulle bli snyggt med en picot-aktig uppläggning, sen är jag väldigt förtjust i den hälen (personligen tycker jag alltid att hällapps hälar blir för stora)



Nu är det  dags för lyxstickning!!! 
Jag har lyckats komma över Easyknits Little Guys  i färgerna Beauteous Blues.


Eftersom patentstickning är en fröjd, har jag fastnat för Andrea Mowry eller Drea Renee knits. Jag hittade ett mönster Sync cowl, som jag tänkte skulle bli bra för detta fantastiska garn. Tillsammans med vitt Sandnes Lanett babyull blev resultatet det här:


 Stickad till världens bästa dotter



Flitens lampa har lyst på Fågelgränd så det blev även en hel hög med  (12 st) gladtrasor i Hjertegarn Blend bamboo till sonen, mågämnet, brorsan och Carinas son